Antivirus
Onder deze “removal tools” ziet u enkele omschrijvingen van virussen zodat u misschien uw problemen kunt herkennen.

Super Anti Spyware Free
Malwarebytes AntiMalware.
Mcafee Stinger.

Online Virusscanners

BitDefender Free Online Virus Scan
F-secure Online Virus Scanner
HouseCall (Trend Micro) Online Scanner
Panda Active Scan Online Scanner

Het is aan te raden om met 2 verschillende online scanners of “removal tools” te testen. Sommige vinden andere programma’s of zijn sneller geupdate.
Bij alle online scanners moet ActiveX aangezet zijn en ongeveer 4MB voor de definities gedownload worden.
Deze online scanners of tools geven geen bescherming tegen virussen. Het is dus beter om een Antivirus pakket te nemen ter bescherming.
Wij hebben er verschillende. De bekendste zijn Gdata internet security, Trend Micro en Symantec Antivirus.

Hieronder enkele omschrijvingen van virus types.
De meest actieve op dit moment zijn fake antivirus tools varianten en ransom-ware.
Ransom-ware is dat er een scherm over uw desktop wordt gezet zoals bijvoorbeeld dat u met illegale dingen bezig ben en dat u dan via Paycheck of een andere betalings methode moet betalen. Dan zou u weer toegang krijgen tot uw pc. Dit moet u nooit doen. We raden aan om de PC hiervoor langs te bregen bij ons zodat hij verwijderd kan worden. Mocht u nog gedeeltelijk bij de pc kunnen kunt u een van onderstaande tools gebruiken om de pc te scannen.
Bij fake antivirus malware is het zo dat u een pop-up krijgt waarin wordt gezegd dat u verschillende virussen heeft. Door op dat scherm ergens te klikken zal de malware geïnstalleerd worden (of het is al geïnstalleerd).
Het doel van deze virussen is dat u het pakket gaat kopen. Dit natuurlijk niet doen.

Mass-mailers maken gebruik van de e-mail en versturen naar iedereen in het adresboek, verzonden items en ontvangen items.

“Windows bug” virussen maken gebruik van bugs in Windows. U hoeft dus alleen maar een internet verbinding te hebben en U kunt geïnfecteerd raken met deze virussen.
De oplossing hiervoor is om Windows Update te draaien en alle essentiële updates te installeren.
Ook wordt aangeraden om Norman Security Suite op uw PC geïnstalleerd te hebben en zorgen dat U de definities regelmatig update en controleert.

Let op dat bovenstaande virussen vaak ook automatisch geïnstalleerd kunnen worden doordat er een “rootkit” op uw pc staat.
Een rootkit is een virus dat voordat alle programma’s wordt geladen. Hierop heeft Windows en uw antivirus pakket er weinig grip op.
De rootkit kan u dan naar verschillende pagina’s sturen. Nieuwe virussen downloaden van het internet en ongewenste toegang tot uw pc verschaffen.
We raden dan ook aan om de TDSSKiller te gebruiken om hierop te controleren.

Als laatste kunt u ook gewoon gebeld worden. Meestal wordt er gezegd dat ze van Microsoft zijn of van een andere firma. Hierbij wordt er gezegd dat uw pc een virus heeft of dat er problemen zijn zoals traag zijn etc. Hierbij willen ze de pc overnemen.
Als u dit toestaat wordt er soms een programma geïnstalleerd dat ze toegang geeft op de achtergrond waarbij ze later software kunnen installeren. Andere keren bellen ze na een paar dagen terug dat een programma (meestal het antivirus) niet goed is en ze willen u dan een ander pakket verkopen. Hier dus ook nooit op ingaan. Microsoft of een andere firma zal nooit bellen als u hier niet zelf om heeft gevraagt.
Om uw pc te beschermen hebben we de volgende tools voor u. Deze gebruiken wij zelf ook voor virus verwijdering.

Voor elk programma , update of aanpassing die U via deze site download zijn wij niet verantwoordelijk. Ook aanpassingen of veranderingen die U op deze site leest en die U toepast zijn op eigen verantwoording. Wij zijn in geen geval verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van Uw data. Dus gebruik op eigen risico.